Stappenplan om woorden te importeren

door Webmaster


Geplaatst op 2017-04-04 16:14:00


Het importeren van woordjes is simpel, maar het is belangrijk om dit toch goed te doen. Het kan je heel veel tijd besparen door bijvoorbeeld een lijst van een ander overhoorprogramma over te nemen. Bij het importeren wordt er automatisch een nieuwe lijst gemaakt, die direct overhoord kan worden.

Geschikte lijsten

Lijsten die je wilt importeren moeten in het goede formaat staan. Dit is heel belangrijk, anders snapt het systeem niet hoe een lijst is opgesteld. Lijsten moeten bestaan uit een kolom met een woord en een kolom met de vertaling van dit woord. Het woord en de vertaling worden gescheiden met een = teken en ieder woord moet op een nieuwe lijn staan.

ja=oui
nee=non
hallo=bonjour
doei=au revoir
ook=aussi
Een voorbeeldlijst die geschikt is om te importeren

Alle lijsten die dus in deze vorm zijn opgesteld, zijn automatisch geschikt om geïmporteerd te kunnen worden.

Het importeren

Heb je een lijst gevonden? Dan kun je die hier importeren indien je bent ingelogd. Om het importeren goed te laten verlopen is het belangrijk om het formulier op deze pagina goed in te vullen. Bedenk allereerst een goede naam voor je woordenlijst. Zo kun je de lijst makkelijk terugvinden in jouw persoonlijke map en kun je deze snel overhoren.
Vul de correcte taal in bij de correcte kolom. Bevat jouw lijst woorden die van het Nederlands naar het Frans zijn vertaald, vul dit dan ook zo in bij het onderwerp van die kolom. Draai niet de onderwerpen om.
Als laatst plak je de lijst in het grote veld. Zorg dat ieder woord op een nieuwe lijn staat, anders gaat het importeren verkeerd.

Woorden importeren Een goed voorbeeld van een lijst die geïmporteerd wordt
Discussie