Tips om te leren

door Webmaster


Geplaatst op 2017-03-11 10:39:17


Omgeving
Het is belangrijk om te leren in een rustige omgeving. Hierdoor word je zo min mogelijk afgeleid en kun je het beste nieuwe woordjes opnemen. We snappen dat het lastig is, maar het beste is ook om je telefoon weg te leggen zodat deze je ook niet afleidt. Wanneer je minder wordt afgeleid hebben jouw hersens beter de mogelijkheid om nieuwe informatie op te nemen.

Verdelen van werk
Dit is één van de belangrijkste maar ook lastigste aspecten aan het leren: het verdelen van het werk. Probeer niet de avond voor je toets alles nog te gaan leren. Na één uur leren voor een vak is het eigenlijk al te lastig om nog nieuwe woordjes te leren. Het beste is dus om het werk zo te verdelen dat je maximaal één uur per dag hoeft te leren.

Pauze
Neem genoeg pauze tussen het leren door. Dit betekent niet dat je na ieder woordje hoeft te pauzeren, maar zorg voor een kleine ontspanning ieder halfuur. Een keer naar beneden lopen kan voldoende zijn om daarna weer goed verder te kunnen leren. Maak je pauzes niet te lang.

Sporten
Het is algemeen bekend dat voldoende sporten zorgt voor een betere concentratie tijdens het leren. Even iedere dag je energie kwijtraken op de fiets, trampoline of met hardlopen kan al erg veel helpen voor een betere concentratie. Hierdoor neem je makkelijker en sneller woordjes in je op waardoor je meer vrije tijd hebt!

Gebruik een handige tool
Gebruik een handige tool zoals beschikbaar op deze site. Hiermee kun je vaak makkelijker en sneller woordjes leren en waarvoor je je ouders niet nodig hebt om je te overhoren. Ikleeralles.nl gebruikt veel herhaling in haar overhoortool. Als je een woord dus nog niet kent, wordt dit woord herhaald totdat het blijft hangen. Bovendien is het handig om te controleren hoe ver je bent met leren.
Discussie